bmplefour

Saturday, November 11, 2006

ΜΑΤΙΑΣ ΕΡΤΣΕΜΠΕΡΓΚΕΡ

Αποτίνουμε φόρο τιμής σ’αυτόν τον μεγάλο γερμανό πολιτικό. Που ανέλαβε τις ευθύνες του και έσωσε τη Γερμανία. Άσχετα αν το πλήρωσε με την ζωή του. Δολοφονήθηκε γιατί υπέγραψε την συνθήκη ειρήνης που πρότειναν ο Ludendorff και ο Hinteburg. Όχι δεν είναι όλοι οι γερμανοί NAZI. Οι Ludendorff και Hinteburg συνεργάστηκαν με τον Hitler. Τον υποστήριξαν. Αυτοί οι δειλοί που πρότειναν την ειρήνη το 1918, στον Kaiser, και μετά καλλιέργησαν το μύθο της πισώπλατης μαχαιριάς. Η Γερμανία έπρεπε να χάσει ολοκληρωτικά. Έπρεπε να ωριμάσει.

Το 1945 οι γερμανοί συνειδητοποίησαν αυτό που έπρεπε να συνειδητοποιούσουν το 1918. Ότι έχασαν. ΚΑΘΑΡΑ και δίκαια! Μετά η Γερμανία έγινε δημοκρατία. Εκεί νίκησαν.
Άλλωστε η Γερμανική σημαία έχει τρία χρώματα.
Άλλωστε ο Φάουστ είναι γερμανός. Όπως και ο κουφός Μπετόβεν. Ο ζωηρός Μότσαρτ.
Η ωραία Ελένη είναι από την Ελλάδα!

Το 1932 για την προεδρεία έλαβαν: ο Χίντενμπούργκ (49,6 %) ο Χίτλερ (30 %) ο Τέλμαν (13 %) ο Ντύστερμπεργκ (6,8 %).
Στο δεύτερο γύρο ο Χίντενμπούργκ (63 %) ο Χίτλερ (37 %).
Στις 31 Ιουλίου 1932 το NSDAP πήρε 13.800.000 ψήφους - 37,4% - 230 έδρες.
Οι Σοσιαλδημοκράτες 21,6% - 133 έδρες.
Οι Κομουνιστές 14,6 % - 89 έδρες.
Το Καθολικό κόμμα του κέντρου 12,5% - 75 έδρες.
Οι εθνικιστές 5,9% - 37 έδρες.

Το Νοέμβριο του 1932 το NSDAP χάνει έδαφος στις εκλογές, κερδίζει 196 από τις 230 έδρες.
Όπως βλέπετε οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Αν ο Hinteburg δεν πουλούσε την δημοκρατία, ο Hitler δε θα αποκτούσε την ολοκληρωτική εξουσία.
Στις 30 Ιανουαρίου 1933 ο Hitler ορκίσθηκε καγκελάριος.
Μόλις πήρε την εξουσία στα χέρια του, ήταν ζήτημα χρόνου. Μετά ήρθε και ο θάνατος.
Στις 2 Αυγούστου 1934 πέθανε ο Hinteburg. Ο Hitler εκανε δημοψήφισμα. Το 89,9% επέτρεψε την συγχωνευση των αξιωμάτων. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι υπάρχει ένα 10,1% που ειπε όχι. Αν σκεφτούμε ότι υπήρχε αχαλίνωτη βία, εκβιασμοί και καθόλου αντιπολίτευση.
Η ψευδαίσθηση του μαύρου.
Η ζωή βέβαια συνεχίζετε. Θα κυλάει πάντα μπροστά. Άσχετα τι θα κάνουν οι άνθρωποι.
Η κληρονομιά που μας άφησε ο Χίτλερ είναι σπουδαία. Είναι μια κληρονομιά που θα θέτει πάντα ένα ερώτημα: θα εμφανιστεί ξανά ένας καινούριος Χίτλερ; Κι αν εμφανιστεί πόσο ποιο εξελιγμένος θα είναι; Αν ο Χίτλερ σκότωσε σε εργοστάσια θανάτου 6.000.000 ανθρώπους, αυτός πόσους θα μπορεί να σκοτώσει;
Οι γερμανοί, όπως ειπε και ένας εβραίος συγγραφέας, δεν ήταν οι ποιο αντισημίτες στην Ευρώπη.
Αυτό πολλές φορές αγνοείται ή παραλείπεται να αναφερθεί.
Ήταν όμως η γερμανική μεθοδικότητα και οι συνθήκες, που τους έκαναν τόσο αποτελεσματικούς.
Τα νούμερα από τις εκλογές του 1932 δείχνουν ότι οι NAZI, αν έμεναν στην εξουσία τέσσερα ή οκτώ χρόνια, θα είχαν φθαρεί. Η εξουσία πάντα φθείρει. Αν ο Hinteburg δεν πέθαινε το 1934, πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα;
Η δημοκρατία είναι το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης γιατί μπορεί και ελέγχει τα ανθρώπινα πάθη. Είναι επίσης μια πρόκληση για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Γι’αυτό εάν έχετε παρατηρήσει, στην μεγαλύτερη δημοκρατία τη USA, υπάρχουν πολλά κέντρα ελέγχου της εξουσίας, από τη γέννηση της. Η ελευθερία έκφρασης είναι βασικό συστατικό.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home